skip to Main Content

Met behulp van een datalogger kan alle informatie vanuit de zonneboiler worden onttrokken en uitgelezen via internet. Door middel van een account op Vbus kun je precies instellen wat je wilt uitlezen. Denk hierbij o.a. aan de collector- en boilertemperatuur, de opbrengst van het systeem en de draaisnelheid van de pompset.

De 1e live registratie is  van een woning in Noordwijk met een gezin van 6 personen met een HR Solar zonnewarmtesysteem. Een liggende zonneboiler van 200 liter (de eerste die er geplaatst is in Nederland!) en 3 collectoren van in totaal 7,5 M2.

De 2e live registratie is van een woning in Oude Wetering met een gezin van 4 personen.  Hier is een staande 200 liter boiler geplaatst met een Smart regeling en 4 collectoren van in totaal 6,4 M2.

Deze 2 live registraties zijn niet met elkaar te vergelijken. Het zijn 2 heel verschillende systemen, omdat het rendement van de collectoren verschillend is. Hierdoor genereren de 2 systemen hele andere opbrengsten.

Een zonneboiler van vermindert je energieverbruik voor warm water met ongeveer de helft. Daarnaast beperk je de CO2 uitstoot van je huishouden aanzienlijk. Het aanschaffen van een zonneboiler is dus niet alleen voordelig voor jezelf maar ook voor het klimaat. Investeer je in een zonneboiler dan krijg je het hoogst haalbare rendement.

(ISDE) Subsidie regeling

Vanaf 1 januari 2016 bestaat er de subsidieregeling ISDE (investeringssubsidie duurzame energie). Deze subsidie verlaagt bij aanschaf van een zonneboiler de netto prijs aanzienlijk. Het voordeel loopt op van € 505,- tot € 2.303,-. Benieuwd welk zonnesysteem bij jouw woonsituatie past en hoeveel je kunt besparen per jaar? Neem dan contact met ons op.

Back To Top